προσομοίωση γιαγιάς που πλέκει

Προσομοιώσεις Φυσικής Α Γυμνασίου

Προσομοίωση ενός πειράματος είναι η αναπαράσταση του πειράματος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ένας τρόπος να ξανακάνετε στο σπίτι τα πειράματα που κάνουμε στην τάξη είναι εικονικά, μέσω προσομοιώσεων.  Εδώ μπορείτε να βρείτε προσομοιώσεις για τις εργαστηριακές ασκήσεις 2, 3. Επιλέξτε από τις παρακάτω καρτέλες.

Εργ. άσκ. 2Εργ. άσκ. 3 πείρ. 1Εργ. άσκ. 3 πείρ. 2Εργ. άσκ. 5Εργ. άσκ. 6
Εργαστηριακή άσκηση 2

Πείραμα Μέτρηση χρόνου 10 ταλαντώσεων εκκρεμούς: Η προσομοίωση αυτή, από το phet colorado μπορεί να μας βοηθήσει να αναπαράγουμε στο σπίτι μας την άσκηση που κάναμε στο εργαστήριο. Ενεργοποιούμε την επιλογή “άλλα εργαλεία” και αφού εκτρέψουμε για μία μικρή γωνία το εκκρεμές, χρησιμοποιούμε το χρονόμετρο που εμφανίζεται για να μετρήσουμε το χρόνο που διαρκούν δέκα ταλαντώσεις.

Εργαστηριακή άσκηση 3

Πείραμα 1Μέτρηση μάζας με ζυγό με ίσους βραχίονες: Η προσομοίωση αυτή, από το συνάδελφο Σιτσανλή Ηλία, μπορεί να μας βοηθήσει να αναπαράγουμε στο σπίτι μας την άσκηση 2 που κάναμε στο εργαστήριο. Τοποθετούμε διάφορα σταθμά στη δεξιά πλευρά για να ανακαλύψουμε τη μάζα του αντικειμένου στην αριστερή πλευρά.

Εργαστηριακή άσκηση 3

ΠροσομοίωσηΒαθμονόμηση ελατηρίου: Η προσομοίωση αυτή, από το phet colorado μπορεί να μας βοηθήσει να αναπαράγουμε στο σπίτι μας την άσκηση 3 που κάναμε στο εργαστήριο. Μετράμε την επιμήκυνση για διάφορα σταθμά και κάνουμε το διάγραμμα μάζας-επιμήκυνσης σε μιλιμετρέ χαρτί.

Πείραμα 2Βαθμονόμηση ελατηρίου: Εναλλακτικά, η προσομοίωση αυτή, από το συνάδελφο Σιτσανλή Ηλία μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αναπαράγουμε στο σπίτι μας την άσκηση 3 που κάναμε στο εργαστήριο. Μετράμε την επιμήκυνση για διάφορα σταθμά και κάνουμε το διάγραμμα μάζας-επιμήκυνσης σε μιλιμετρέ χαρτί.

Πλήρης οθόνη

Εργαστηριακή άσκηση 5
Θερμική ισορροπία: Εδώ μπορείτε να αναπαράγετε εικονικά ττην άσκηση 5 που κάναμε στο εργαστήριο.
Και μία απλή οπτικοποίηση της θερμικής ισορροπίας είναι η ακόλουhttps://physiquiz.gr/wp-content/uploads/swf/thermikiIsoropia.swf” width=”600″ height=”500″>
Εργαστηριακή άσκηση 6
Κύκλος νερού: Εδώ μπορείτε να αναπαράγετε εικονικά την άσκηση 6 που κάναμε στο εργαστήριο. Προσέξτε ότι για θερμοκρασίες μικρότερες του 0, το νερό είναι στερεό, για θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 100 το νερό είναι αέριο ενώ το υγρό παίρνει τιμές μόνο από 0 έως 100 βαθμούς Κελσίου. Επίσης προσέξτε την κίνηση των μορίων στο μικρόκοσμο ανάλογα με την κατάσταση (τη φάση) του νερού.